Vrijdag 23 mei

Vandaag op de uni
laatste update 11:15

Lekker weer, iets minder warm dan gisteren. Zo nu en dan een bui. Het weekend belooft ook veel goeds. Mooi voor de Nacht van Kunst en Wetenschap. Hebben jullie je polsbandjes al?

In z’n eentje gaat onze beroemdste RUG student Epke Zonderland altijd voor goud. Dat zal nu niet lukken bij het EK voor landenteams, maar ze doen het goed. Morgen staan de vijf Oranjeturners in Sofia in de finale.

Voor kinderen met slechte motorische vaardigheden is bewegingsonderwijs heel effectief. Als ze meedoen aan balspelen wordt hun probleem oplossend vermogen groter. Dat blijkt uit het proefschrift van Marieke Westendorp, bewegingswetenschapper bij het UMCG. Ze promoveert er maandag op.

Vroeg opstaan komende nacht, tenminste als je de voorspelde meteorenregen wilt zien. Kwart voor drie, adviseert RTV Noord.

RUG-student Maia Elliot heeft de NTR publieksprijs gewonnen van  de Famelab Benelux finale. Eerder won ze ook al de regionale ronde. Ze ‘betoverde’ het publiek met haar verhaal over epigenetica. Maia Elliot is onderzoeksassistent bij experimentele hematologie.
Maia Elliot

Maandag 19 mei
Dinsdag 20 mei
Woensdag 21 mei
Donderdag 22 mei

23-05-2014