Kunstwerk niet op Harmonieplein

Aletta Jacobs hoeft toch niet te verhuizen. Het moderne kunstwerk dat haar van het Harmonieplein zou verdrijven, komt er niet.

150px-Aletta_Jacobs

Het beeld van Aletta Jacobs zou volgens eerdere plannen worden verplaatst van het Harmonieplein naar het Academiegebouw, om ruimte te maken voor een kunstwerk van de Duitse kunstenaar Julius Popp. Maar de gemeente gaat daar niet mee akkoord.

De gemeente heeft geen vergunning verleend om het werk van Popp, dat hij in opdracht van de universiteit maakt voor de vierhonderdste verjaardag van de RUG, op het Harmonieplein te plaatsen. ‘Samen met de kunstenaar en de gemeente zijn we op zoek naar andere locaties’, reageert RUG-woordvoerder Gernant Deekens.

Digitale watervallen

Popp is vooral bekend van zijn watervallen waarbij de druppels woorden en zinnen vormen. Ook maakt hij wanden van bewegende pixels.

Hoe Imagine for Infinity, zoals het lustrumkunstwerk van Popp heet, eruit ziet wil de universiteit nog niet bekendmaken. Ook is nog niet duidelijk wanneer het wordt geplaatst.

Donderdagavond wordt een van Popps kunstwerken, Bit.fall, onthuld op de Grote Markt. Het kunstwerk staat er tijdelijk in het kader van het Let’s Gro festival. Eigenlijk had het lustrumkunstwerk van Popp voor de RUG nu ook klaar moeten zijn, maar het is nog niet opgeleverd.

[vsw id=”c4Yh_rF-eNA” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

20-11-2014