Nieuwe plek voor studentenorganisaties

Er is eindelijk een onderkomen gevonden voor SOG, Calimero, Studentenkrant en Integrand. Ze verhuizen naar de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

De universiteit besloot twee jaar geleden de huur van het pand aan de Sint Walburgstraat op te zeggen, waar onder andere studentenorganisaties als Integrand, studentenpartijen SOG en Calimero, de Studentenkrant en de Groninger Studentenbond zijn gehuisvest. Het universiteitsbestuur vond de kosten te hoog en besloot de organisaties in een van de eigen gebouwen onder te brengen.

Boven RUG-winkel

Alle clubs die zich richten op internationale studenten – zoals KEI, ESN, Aegee, SIB, Aiesec en Teinum – zijn inmiddels ondergebracht in de Pelsterstraat. Maar voor de rest bleek het een stuk moeilijker om een nieuw onderkomen te regelen. De geplande verhuizing naar het Academiegebouw ging uiteindelijk niet door. Geen ruimte. Maar nu is er toch huisvesting gevonden boven de RUG-winkel, aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Direct aan de slag

‘We zijn heel blij dat we nu ook een fijne werkplek hebben gevonden’, zegt Esther Hessels van het CUOS, dat onder meer verantwoordelijk is voor de huisvesting van de organisaties. ‘Het is mooi centraal gelegen en de werkplekken zijn al grotendeels klaar, zodat we direct aan de slag kunnen. Daarnaast krijgen we een eigen ingang.’

In juni verhuizen ze. Uiterlijk eind juli moet het pand aan de Sint Walburgstraat helemaal leeg zijn.

oude-kijk

26-05-2014