Woensdag 16 april

Vandaag op de uni
laatste update 15:40

Een stralende zon en bijna geen wind. Mooi weer voor de opbouw van The Passion op de Vismarkt. Genieten vandaag!

Krakau1Eén college, alleen zit de ene helft van de studenten in Krakau en de andere in Groningen. Gisteren was de eerste ‘shared lecture’ bij de master Euroculture. Een speciaal ingerichte zaal met twee camera’s, vier beeldschermen en microfoons zorgde dat er ook nog over en weer vragen gesteld konden worden.

De Energy Academy Europe krijgt maar liefst 14,5 miljoen. De gulle gever is de Bestuurscommissie Economische Zaken van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Met dat geld kunnen ze mooi verder met het opleiden van energiespecialisten en het doen van onderzoek naar energie. De RUG bouwt een ‘zero-emissie’ gebouw op Zernike om iedereen in te huisvesten.

Al die nadruk op rendementen, zorgt ervoor dat de toegankelijkheid van het onderwijs in gevaar komt. Slechte zaak, zegt de studentenvakbond LSVb. Doe daar nog een onnodige numerus fixus bij en een extra hindernis tussen hbo en wo en voilà.

Honderd jaar geleden werd historicus Loe de Jong geboren, bekende van zijn 27-delige serie over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Boudewijn Smits schreef de biografie van De Jong. Volgende week donderdag, 24 april, promoveert hij erop.

Eerdere afleveringen:
Dinsdag
Maandag
Vrijdag
Donderdag

16-04-2014