Wc-brillen

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Hoe krijg je een kerel zover dat hij de wc-bril omlaag doet?, wil Linda weten.

Hoe leer je een kerel om de wc-bril naar beneden te doen? 

Linda

 

Beste Linda,

Het is het eeuwige stigma. Die vieze mannen met hun vieze piemels, die die vieze wc-bril maar omhoog laten staan als ze klaar zijn met staand (staand, wie pist er nou staand?!) plassen. En dan moeten wij vrouwen zeker weer de vingers vies maken? Wanneer leren ze dat nou af?

Natuurlijk raak je het liefst zo min mogelijk wc-brillen aan. Alleen van je eigen wc weet je immers hoe vaak die schoongemaakt wordt en ook dat is lang niet altijd reden tot gerustheid, in tegendeel. Maar als ik zou moeten kiezen, pistool tegen mijn hoofd, lik ik liever de bovenkant van een wc-bril dan de onderkant. Als je nog even goed nadenkt over wat het gemiddelde contact van beide kanten nou helemaal behelst (‘spetters’ tegenover bovenbeen), doe ik dat in een dergelijk onwaarschijnlijk scenario ook lachend twee keer; alles liever dan de onderkant.

Dus als we er vanuit gaan dat mannen nooit zittend plassen (ondanks de voordelen daarvan) en net als vrouwen nooit poepen, kunnen we denk ik constateren dat vrouwen de schonere kant moeten aanraken om de bril in de juiste gewenste stand te krijgen. Laten we deze eerdergenoemde onzinnige aannames vallen, lijkt de ‘status quo’ me eigenlijk helemaal geen gekke deal voor de vrouw.

Maar ‘gewenste’ stand? Ja. Je vraag veronderstelt namelijk dat er een juiste stand is: liggend. En hoewel ik graag mijn ongelijk toegeef als iemand mij dat kan aantonen, denk ik dat die stelling filosofisch niet te onderbouwen is.

Voor zichzelf zal een kerel het niet doen, de bril na afloop weer laten zakken. Als je het hem vraagt, misschien, en anders niet, nooit niet. Wat zou de wereld immers mooi zijn als wij onze streken verloren, en niet onze haren.

Tim

 

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

11-11-2014