Donderdag 5 juni

Vandaag op de uni
laatste update 11:30

Matig zonnetje nu. Maar het kon vanmiddag wel eens gaan regenen, en misschien zelfs onweren. De temperatuur loopt op tot 16 graden.

Studenten zijn iets meer tevreden over de RUG dan vorig jaar, blijkt uit de Nationale Studenten Enquête. Ze geven voor hun studie – op een schaal van vijf – 3,97 punten. Vorig jaar was dat 3,95.
De inhoud van de opleiding ging van 3,93 naar 3,96. Verder scoren de sportvoorzieningen (4,1) en bereikbaarheid hoog (4,4). Studenten met een functiebeperking zijn minder tevreden, vooral over de opvang bij de start van hun studie (3).

Tentamens. Vreselijk. Maar bij de Hospitality Services van de RUG hebben ze iets bedacht om het leed te verzachten: een mobiele koffiebar. Een klein geel autootje waar je koffie, jus d’orange, warme chocolademelk of muntthee kunt kopen. Mmmm! De koffiebar is er vandaag en morgen nog.

Hans Smolders komt naar Groningen. Wie? De chauffeur van Pim Fortuyn. Je weet wel, de man die achter moordenaar Volkert van der G. aanrende nadat zijn baas was neergeschoten. De JOVD heeft hem uitgenodigd om op 10 juni te praten over de vervroegde vrijlating van Van der G.

De 26-jarige aanrander G.N. uit Groningen wordt nog steeds onderzocht in psychiatrische observatiekliniek Pieter Baan Centrum. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanranding van vijf studentes in oktober vorig jaar.
De man volgde de studentes ’s nachts op de fiets en reed ze vervolgens klem in een steegje of duwde ze hun woning binnen als ze de deur opendeden. Daarna gebruikte hij geweld om ze te betasten, tongzoenen of likken. Halverwege deze maand is het onderzoek in het Pieter Baan Centrum voorbij. Op 14 augustus moet hij voor de rechter verschijnen.

Woensdag 4 juni
Maandag
2 juni
Woensdag 28 mei
Dinsdag 27 mei
Maandag 26 mei

05-06-2014