Maandag 2 juni

Vandaag op de uni
laatste update 13:05

Een zonnetje en maximaal 18 graden. Best lekker. Morgen iets warmer, maar wel met een bui.

Zelfmoordvideo’s zijn belangrijk voor jihadisten, ontdekte promovendus Pieter Nanninga. Eigenlijk belangrijker nog dan het resultaat van de aanslag.

In zo’n video wordt de jihadist geprezen en worden mensen opgeroepen zich aan te sluiten. Belangrijk propagandamateriaal dus. En het werkt! Niet voor de gemiddelde moslim misschien, maar wel voor degenen die ‘op het randje’ staan, zegt Nanninga.

Kijk donderdag op de site voor een interview.

En weer een medaille voor de prijzenkast van Gyas-roeier Rogier Blink. Hij werd tweede in de twee-zonder met Mitchel Steenman. Balen, want hij wilde winnen op de Europese kampioenschappen in Belgrado.

Tim Weerkamp – ook van Gyas – won brons in de lichte twee zonder. Híj was wel blij. Maar zijn prijzenkast zit dan ook nog niet zo vol als die van Blink. Komt nog!

Nog een keertje Gyas! De studentroeiers zijn nu officieel de leukste sportvereniging van Groningen. Met 168 stemmen en een waardering van 9,6, doen zij dus mee aan de finale in september voor de verkiezing van de Leukste Sportvereniging van Nederland. De volleyballers van Donitas werden tweede.

Overigens betekent dat vooral dat de roeiers hun leden goed hebben bewerkt. Want wees nou eerlijk – twee stemmen voor de tennissers van TAM (maar wel een 10) en ééntje voor de rugbyers?

Het Kunststipendium – je weet wel die prijs waar de RUG de stekker uit trok, vervolgens gered werd door HanzeCast en Usva, maar vorig jaar niet doorging door te weinig aanmeldingen – is dit jaar gewonnen door Roos Cornelius met haar project Between Sleeping & Walking.

Samen met het Kamerkoor Gronn en de Groninger Schaapskudde is ze bezig een film te produceren waarin een moderne versie van ‘Slaap kindje slaap’ ten gehore wordt gebracht. Ze won er 2500 euro en professionele coaching mee.

Heb je For Infinity The Movie nog niet gezien of wil je er voor de vierde keer naartoe? Dat kan, in de UB. Morgen, donderdag en vrijdag om 13.00 u in de collegezaal op de vierde verdieping.

Woensdag 28 mei
Donderdag 22 mei
Vrijdag 23 mei
Maandag 26 mei
Dinsdag 27 mei

02-06-2014