Eindelijk groen licht voor Media Studies

De nieuwe bachelor Media Studies heeft eindelijk groen licht gekregen.

Bij de driejarige Engelstalige bachelor staat de veranderende rol die media in de samenleving spelen centraal. De opleiding gaat op 1 september van start.

Dat is goed nieuws voor de faculteit letteren. De nieuwe bachelor moet ervoor zorgen dat meer studenten naar Groningen komen. De faculteit heeft de aanwas hard nodig om meer inkomsten te genereren.

Bezwaar

De opleiding zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan, maar werd tegengehouden door de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO). Die vond dat de opleiding niet binnen het RUG-profiel sustainable society paste. De faculteit tekende succesvol bezwaar aan: na een lange procedure heeft de opleiding nu toch nog groen licht gekregen.

Media Studies focust zich op de sociale en informatieve functie van de media, aldus hoogleraar journalistiek Marcel Broersma. ‘Soortgelijke programma’s in binnen- en buitenland richten zich vaak op aspecten van populaire cultuur, film- en televisiestudies of kunst en talen. Het unieke aan ons programma is dat we een vergelijkend perspectief bieden door media in hun culturele, internationale, economische, politieke en historische samenhang te bestuderen.’

Open dag

De faculteit heeft nog een paar maanden om de eerste studenten voor Media Studies te werven. Op 11 april kunnen scholieren tijdens een open dag voor het eerst kennismaken met de nieuwe opleiding.

25-03-2015