Printbedrijf neemt RUG-winkel over

Printbedrijf Ricoh neemt de verkoop van de RUG-truien, -sleutelhangers en -stropdassen over.

De postkamers en reproshops waren al door Ricoh overgenomen. Maar nu neemt het bedrijf ook de RUG-winkel aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat in beheer. Zodra de winkel verhuist naar het voormalige pand van de Studystore, stapt het printbedrijf in.

De universiteit verwacht dat de verkoop van RUG-artikelen zal toenemen als de verkoop wordt overgedragen aan een professionele partij, laat woordvoerder Gernant Deekens weten. ‘Dit was een extra optie in de Europese aanbesteding voor de repro- en printtaken van de RUG. Ricoh heeft bij andere klanten al ruime ervaring opgedaan met de verkoop van merchandise’, vertelt hij.

RUG-winkel

Producten

Voor de klanten verandert er weinig, aldus shopmanager Erik Vermeeren. De communicatieafdeling van de universiteit bepaalt nog steeds welke producten er worden verkocht.

Achter de schermen zal er wel het een en ander veranderen. De shopmanager zelf gaat in dienst bij Ricoh. ‘Daarover heb ik woensdag een eerste gesprek. Het biedt voor mij kansen om verder door te groeien’, zegt hij.

Daarnaast worden studenten meer betrokken bij het aanbod van de shop. ‘We laten straks studenten, internationale studenten en faculteiten meedenken over wat er in de winkel zou moeten liggen. Er komt meer lijn en structuur in. Ook gaan we studenten van de faculteit Economie en Bedrijfskunde vragen producten te ontwikkelen’, zegt Vermeeren.

Duurzaam

Na de verhuizing stapt de RUG-winkel ook over op duurzaam. De truien, mokken, potloden en schoenveters zijn dan van ‘groen’ materiaal gemaakt. Of de winkel wel echt zo milieuvriendelijk is, is nog maar de vraag. Het nieuwe pand biedt minder ruimte, waardoor de voorraad verdwijnt. Vermeeren: ‘We laten leverancier Gemaco BV dan twee à drie keer per week nieuwe spullen leveren.’

23-05-2016