RUG koopt fietsenkelder Oude Boteringestraat

De RUG neemt de fietsenkelder onder de Openbare Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat over.

De universiteit is sinds twee jaar eigenaar van het pand waarin de Openbare Bibliotheek is gevestigd, maar krijgt daar eind dit jaar ook de fietsenkelder bij. Bij de koop werd de afspraak gemaakt dat de RUG de kelder zou overnemen van Biblionet, dat eigenaar is van de fietsenkelder en huurder van het bibliotheekgebouw, laat RUG-woordvoerder Gernant Deekens weten.

Wat de universiteit precies gaat doen met de kelder is nog niet duidelijk. ‘Die plannen ontstaan pas als de bibliotheek eruit is. Tot die tijd blijft het dezelfde functie houden die het nu heeft’, aldus Deekens. De stalling biedt momenteel plaats voor 725 tweewielers.

Verhuizen

Het pand – 95 duizend vierkante meter – zal in gebruik worden genomen door rechten. Wanneer de faculteit verhuist is nog niet duidelijk. Aanvankelijk zou de opleiding in 2017 naar de Oude Boteringestraat gaan, maar de verhuisplannen hebben minimaal twee jaar vertraging opgelopen door problemen bij de bouw van het Groninger Forum, waar de Openbare Bibliotheek intrekt.

Rechten is niet rouwig om de vertraging. De faculteit heeft een begrotingstekort en houdt daardoor weinig geld over om het nieuwe onderkomen in te richten. Met de gemeente zijn volgens universiteitsbestuurder Jan de Jeu afspraken gemaakt over de vertraging en de kosten die daarmee gemoeid zijn. Maar wat die afspraken precies zijn wil de universiteit niet bekendmaken.

fietsenstalling-fietsenkelder

25-05-2016