Platte boterhammen

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Maurits schaamt zich voor zijn broodtrommel, maar wil ook geen platte boterhammen. Wat nu?

Beste Tim,

Hoe kan ik het best mijn lunch meenemen naar de universiteit? In een zakje worden mijn boterhammen plat, maar met een broodtrommel lacht iedereen me uit.  

Maurits

Beste Maurits,

Als je lange dagen maakt is het belangrijk om tussendoor goed te eten, anders keldert je productiviteit. Dat mag natuurlijk niet, want dat levert uiteindelijk vertraging op en dat is slecht voor de ranking van de RUG. Je ondermijnt door niet te lunchen dus eigenlijk actief de waarde van jouw (en mijn!) bul, al is het maar de vraag of dat slechter is voor je baanperspectief dan in het openbaar gezien worden  met een broodtrommel. Vooral als je zo’n grote grasgroene trommel hebt met een uitsparing voor een appel.

Je zou het natuurlijk altijd stiekem kunnen doen. Dan verf je je trommel in camouflagekleuren, hou je die te allen tijde in je tas en pak je er als niemand oplet snel een bammetje uit. Je zult de rest van je studententijd bij elke boterham schichtig over je schouder moeten kijken, maar dat went vanzelf, en je krijgt er wel lekker luchtig brood voor terug.

Je zou je lunch ook in de kantine of bij een supermarkt in de buurt kunnen halen, maar de porties en prijzen zijn daar niet altijd even gunstig. Dan blijft het boterhamzakje over. Milieuonvriendelijk, ritselend en broodplettend. Ideaal? Verre van. Maar als je niet vol zelfvertrouwen een gave appel uit een felgekleurde doos durft te pakken, heb je niet heel veel keus. Ach, en van wat zacht geworden hagelslag op je cervelaatworst ga je ook niet dood.

Eet smakelijk!

 

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

09-09-2014