Donderdag 12 juni

Vandaag op de uni
laatste update 10:33

Beetje bewolkt, 24 graden en lekker droog. Het wordt een mooie dag!

Het is een beetje mosterd na de maaltijd, maar ROOD en de Groninger Studentenbond (GSb) hebben alsnog besloten te demonstreren tegen invoering van het leenstelsel. Op 20 juni marcheren ze van het Academiegebouw naar de Ossenmarkt om daar te demonstreren. ‘Het leenstelsel is niet sociaal, maar asociaal!’ Aansluiten kan hier.

De UHG, het samenwerkingsverband van de RUG en Hanzehogeschool, wordt opgeheven. Niet omdat de twee een hekel aan elkaar hebben, helemaal niet, maar omdat het overbodig is geworden. ‘De colleges van bestuur hebben sowieso drie keer per jaar overleg, daar hebben we de toeters en bellen van het UHG niet meer bij nodig’, vertelt beleidsmedewerker Jan Wolthuis.

De RUG is weer een paar plaatsen gestegen in een ranglijst. Dit keer in de Sustainabul, de duurzaamheidsranglijst voor het hoger onderwijs. Van de 22 deelnemers, eindigde de universiteit op de achtste plaats.
 De RUG scoort vooral goed onder het kopje ‘onderzoek’, maar geeft nog te weinig onderwijs over duurzaamheid om in de top vijf te eindigen. De groencertificaten die de universiteit koopt, leveren geen punten op volgens de jury. En ook het aandeel zelf opgewekte duurzame energie is te laag voor het verkrijgen van punten.

Woensdag 11 juni
Dinsdag
10 juni
Vrijdag
6 juni
Maandag
2 juni
Woensdag 28 mei

12-06-2014