Studentenorganisaties naar nieuwe campus

De studentenorganisaties verhuizen waarschijnlijk net als sportcentrum ACLO en cultuurcentrum Usva naar de nog te bouwen Healthy Ageing Campus.

De studentenorganisaties – zoals introductieweekorganisatie KEI, internationaal gerichte clubs als AIESEC, AEGEE, ESN en TEIMUN, studentenpartijen SOG en Lijst Calimero, en de Studentenkrant – zijn recent verhuisd naar panden aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat en de Pelsterstraat. Maar die onderkomens zijn tijdelijk. Volgens CUOS, onder meer verantwoordelijk voor de huisvesting van de organisaties, zijn er nu plannen om ze naar de Healthy Ageing Campus te verplaatsen.

Plannen

Het CUOS is onderdeel van de werkgroep die invulling moet geven aan de nieuwe campus op het noordelijk deel van het UMCG-terrein, vlakbij het failliete Infoversum. Eerder werd al bekend dat het University College, cultuurcentrum Usva en een dependance van sportcentrum Aclo op het terrein worden gevestigd. Ook moet er een onderwijsgebouw voor de sociale faculteit en geneeskunde verrijzen. De verhuizingen zijn onderdeel van de lange termijn huisvestingsplannen van de RUG.

Begin dit jaar zal het universiteitsbestuur besluiten of de studentenorganisaties inderdaad naar de nieuwe campus gaan.

Volgens CUOS zal een onderkomen op de Healthy Ageing Campus ‘niet alleen leiden tot meer zekerheid over de huisvesting, maar de organisaties ook tal van nieuwe mogelijkheden bieden’.

27-01-2016