• Laura

  Bby u want sum fuk?

  Toen ik Tinder net had ontdekt, schreef ik nog vol lof over deze revolutionaire en verslavende dating-app. Drie maanden en tweehonderd matches verder ben ik nog net zo verslaafd; elke dag moet er echt even getinderd worden. De angst om de perfecte scharrel mis te lopen is vooral wat me bezighoudt. Met een constante toestroom van nieuwe profielen ben je immers nooit uitgetinderd.

  Een date heb ik er ondertussen ook al aan overgehouden. Na het missen van mijn vlucht uit Londen had ik wat tijd te doden en Tinder bood soelaas. Net als gratis bier, snoep en een overnachting. De gezellige avond met een vers Brits manexemplaar deed me weer vertrouwen hebben in het hele datinggebeuren. Maar sindsdien is er van dat vertrouwen weinig meer over.

  Want evenals in real life blijkt vrijwel iedereen ongeschikt datemateriaal.

  De brij afstotelijke mensen waar ik me dagelijks doorheen moet worstelen voordat ik een leuk profiel tegenkom lijkt steeds groter te worden. Misschien ligt het aan mij en mijn steeds strengere eisen. Maar ik heb het ernstige vermoeden dat de Tinderpopulatie aan het vervuilen is.

  De collectie screenshots van malle profielen groeit  sterker dan het aantal matches. Zo kwam ik iemand tegen die op zijn profielfoto stond te kijken naar een enorme uitslaande brand. Pyromanie is niet sexy. Een ambulance ingerold worden ook niet.

  Ook al is dat origineler dan de oververtegenwoordigde wintersportfoto’s van dik ingepakte stilstaande saaikezen. Parachutespringen heeft blijkbaar ook íedereen gedaan. De jongemannen die poseren met respectievelijk hun dikste vis of graatmagere negerkindjes komen me al helemaal de neus uit. Maar vooral de dromerige slaapkamerselfies zijn dodelijk voor m’n libido.

  Wanneer het dan toch tot een match komt, blijken de meeste dames toch niet in voor enige actie. De heren juist wel, wat ze zo snel mogelijk kenbaar maken in onoemfloerste bewoordingen. ‘Jij bent best wel een beetje stout, hè? Heb je Miss een pikante foto voor Een 19 jaringe jonge ?’, zei een ogenschijnlijk schattige Bieber-look-a-like. Ene Gee ging in slechts zeven zinnen van ‘Hallo hemels gezegende schoonheid!’ naar ‘bby u want sum fuk?’

  Triest wel. Want ik was best in voor een verzetje. Maar niet zo.

  Tinder levert me in romantisch opzicht dus nog niets op. Voor mijn carrière blijkt het echter wél bruikbaar; ik laat elke match toezeggen op me te stemmen in de strijd om het nachtburgemeesterschap.

   

  Laura Louwes studeert English language and culture

  Foto Reyer Boxem