• docent van het jaar 2014

  Elevator pitch #8


  Negen docenten nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel van docent van het jaar. Bij de UK krijgen ze allemaal één keer de kans om zichzelf te bewijzen, in een elevator pitch van een halve minuut.

  Clemens Six is universitair docent bij de afdeling Eigentijdse Geschiedenis. Hij wordt omschreven als een passievolle docent, die studenten nieuwe inzichten brengt over de hedendaagse geschiedenis.

  Hij combineert het onderwijs met zijn eigen onderzoek, dat zich richt op religie en secularisme in India, Indonesië, Singapore en Maleisië na 1945. Zelfs de meest ongemotiveerde student wordt enthousiast van zijn energieke en actieve manier van lesgeven, zeggen studenten. Hij betrekt alle studenten bij de discussie in de werkgroepen en de colleges zijn altijd enerverend en uitdagend, niet in de laatste plaats door het enthousiasme dat Six uitstraalt tijdens het doceren.

  Six neemt het op tegen Mentko Nap, Anton Scheurink, Eddo Evink, Stefania Travagnin, Rob Withagen, Michiel Gerritse, Klaas van Veen en Fanny Janssen. Op 29 januari wordt de docent van het jaar gekozen door een jury onder leiding van Kocku von Stuckrad. Studenten en medewerkers kunnen voor de publieksprijs ook stemmen, in de zaal en via de RUG-site.

  Eerdere pitches

  #1 Mentko Nap

  Docent staatsrecht Mentko Nap wordt beschreven als een zeer goed benaderbare docent die de soms abstracte lesstof heel duidelijk uitlegt.

  #2 Klaas van Veen

  Klaas van Veen is hoogleraar onderwijs en onderwijskunde bij de afdeling Universitaire Lerarenopleiding. Hij staat bekend om zijn heldere, bondige en boeiende uitleg.

  #3 Eddo Evink

  Eddo Evink is universitair docent bij de vakgroep Geschiedenis van de Filosofie. Volgens zijn studenten is Evink als geen ander in staat hen zelf te laten nadenken.

  #4 Anton Scheurink

  Anton Scheurink is hoogleraar neuro-endocrinologie. Hij vertelt graag over de praktische toepassingen van de theorie en de ontwikkelingen op gebieden als energiebalans, diabetes, obesitas en anorexia nervosa.

  #5 Fanny Janssen

  Fanny Janssen is universitair docent demografie. Onlangs kreeg zij een Vidi-subsidie voor het programma ‘Smoking, alcohol and obesity - ingredients for improved and robust mortality projections’.

  #6 Stefania Travagnin

  Stefania Travagnin is docent Oosterse religies. Zij enthousiasmeert haar studenten aan de hand van haar eigen ervaringen in het wetenschappelijke veldwerk.

  #7 Michiel Gerritse

  Michiel Gerritse is universitair docent internationale economie. Studenten prijzen zijn beheersing en zijn overzicht van het vakgebied.