• Docent van het Jaar 2013

  Bel voor de laatste ronde

  Daar gaat ie, de bel voor de laatste ronde. Woensdag nemen negen docenten het tegen elkaar op in de strijd om de titel van docent van het jaar.

  Klik op de kandidaten

  & kijk naar hun filmpjes »

  Deze week kwamen ze allemaal langs bij de UK. In de filmpjes zie je wat ze te vertellen hebben. De winnaar gaat naar huis met een mooi bedrag: € 7.500. En eeuwige roem.

  Neem Erik Scherder, eerste docent van het jaar (in 2007) en hoogleraar neuropsychologie. Nog niet zo lang geleden zat hij bij De Wereld Draait Door, omdat hij inmiddels  een van de sterdocenten is bij de Universiteit van Nederland.

  Laura Batstra, tot nu toe de enige vrouwelijke kampioen aan de RUG,  moet lachen als we haar vragen wat het voor haar heeft betekend: ‘Ik moet gewoon mijn BKO doen hoor.’ Maar mooi dat ze wel een vast contract kreeg. Voor haar telt eigenlijk alleen wat haar studenten van haar vinden.

  De docent van het jaar wordt gekozen door een jury onder leiding van letterendecaan Gerry Wakker. Maar studenten en medewerkers kunnen voor de publieksprijs ook stemmen, in de zaal en via de RUG-site.

  Het hele programma wordt live uitgezonden via internet.